Att skaffa sig en mops

 

Innan man bestämmer sig för att skaffa en mops ska man ha tänkt för sig noggrant. Tänk om det över huvud taget är en hund ni vill ha som sällskapsdjur. Är hela familjen med på att välkomna en hund? Tänk på att alla får vara beredda att rasta hunden. Gör inget impulsköp. Vi på mopsförmedlingen tolererar inte att de hundar vi matchar med ägare blir olyckliga hundar. Därför ställer vi höga krav och undersöker noggrant vem köparen är och vad deras motiv är för att skaffa sig en mopsvalp via oss.

Lär dig mer om rasen

En bra sak att göra är att först lära sig mer om rasen. Du kan börja med vår webbsida, vi erbjuder många viktiga och behövliga fakta. Prata gärna med människor som redan har en Mops eller två. Som nämnts bör du även se till att alla i din familj är redo för långsiktigt åtagande att äga en Mops.

Vad betyder det att få en valp via mopsförmedlingen?

När du ska köpa din mops valp måste du göra en noggrann undersökning så att du inte lägger pengar på en valp som är uppväxt i valpfabriker och under fruktansvärda förhållanden. Genom att köpa en mopsvalp genom mopsförmedlingen så garanteras du en valp som är uppfödd i perfekta och kärleksfulla förhållanden.Mopsvalpar kräver mycket uppmärksamhet och lektid. De trivs i närhet och söker mycket kärlek. Här följer lite fakta om vad som krävs av Er som husse innan ni skaffar Er en mopsvalp.

Pälsen

Mopsens päls bör borstas ungefär en gång i veckan och den bör också ges ett bad när den behöver det!

Rynkorna

Mopsen behöver egentligen inte mycket daglig vård. Mopsens ansikte behöver dock extra uppmärksamhet. Mopsar är mycket nyfikna varelser och de tenderar att stoppa sina små näsor där de inte hör hemma. Som ett resultat är det lätt hänt att smuts hamnar mellan rynkorna, så rengöring är helt enkelt ett måste! En del Mopsar tenderar att ha massor av fukt i sina rynkor, som kan orsaka klåda, irritation och ibland otäcka infektioner. Detta är dock inget att oroa sig för, rynkorna kan lätt rengöras. Ta en mjuk trasa och rengör rynkorna regelbundet.

Klorna

Som de flesta hundar ska mopsens klor klippas regelbundet. Om klor blir alltför långa kan de lätt fastna i filtar och andra saker. För långa klor kan även göra det smärtsamt för mopsen. Om du inte vill klippa klorna själv, så finns gott om veterinärer och hundskötare där ute som kan göra det åt dig! Mopsens klor brukar växa ganska fort, så det är viktigt att inte låta dem bli för långa.

Öronen

Mopsar kan enkelt få öroninfektioner på grund av sina smala öronkanaler, så det är mycket viktigt att hålla öronen fina, torra och rena. Använd en mjuk trasa eller bomull (använd aldrig öronpinnar) när du ska rengöra öronen. Om din Mops börjar att regelbundet skaka på huvudet eller klia sig i örat, är det dags att ge öronen lite extra uppmärksamhet.

Bada din Mops

I motsats till de flesta hundar brukar mopsar gilla vatten (även om de är dåliga simmare). När du badar din mops måste du vara noggran att den inte får vatten i öronen eftersom detta kan orsaka öroninfektioner. Se även till att du håller schampo från de stora känsliga ögonen.

Erfarenhet är kul både för dig som husse och din mops. Ta god tid på dig och låt hunden leka om den vill. Om din mops blir ivriga att ta sig ur badet, försöka då att avsluta snabbt och släpp hunden fri.

Tänder

Det är en bra idé för att rengöra Mopsens tänder från gång till gång, eftersom detta hindrar både dålig andedräkt och dåliga tänder och tandkött. Du hittar finger tandborstar och tandkräm för hundar i stort sett alla hund affärer. (Använd aldrig tandkräm för människor när du borstar hundens tänder, eftersom det är giftigt för hundar).

Många Mopsägare försöker inte borsta mopsens tänder förrän det är nödvändigt. Vid det här läget kommer förmodligen din Mops aldrig låta dig borsta sina tänder eftersom den inte är van vid det. Se därför till att vänja din hund vid detta tidigt!

Om du måste rengöra din Mops tänder hos en veterinär kan de tvingas att söva din hund. Du bör inte låta veterinären göra detta om det inte är absolut nödvändigt. De flesta Mopsar svarar inte väl mot bedövningsmedlet och det är inte värt risken bara för att rengöra mopsens tänder.