Jag heter Josef och är född i Brno i Tjeckien. Jag kom i kontakt med mopsar 2001 då min dåvarande flickväns mamma hade en liten kennel. Vi hade då en mops tik som heter Paja och 2007 skaffa de vi en hane som heter Valle.
Under sommaren 2008 fick vi många frågor om var vi hittade så fina hundar, många visste knappt vad det vara för ras. Mycket uppmärksamhet fick våra fina hundar.
Då fick vi denna idé att annonsera Tjeckiska mopsvalpar i Sverige.
Efter att en bekant från Tjeckien som har en mopskennel fick valpar så provade vi erbjuda dem här. Det var jättemånga som hörde av sig och vi kunde hitta en passande ägare till varje valp. Efter det startade jag annons sida Mopsförmedlingen.

Jag ser denna verksamhet som hobby, jag hjälper kennlar i mitt hemland att annonsera här på Mopsförmedlingen och samtidigt hjälper jag blivande mopsägare hitta sin drömhund.

Allt är ganska enkelt och allt går enigt Jordbruksverkets regler.

Många tror att en import hund betyder dålig hund eller smuggelhund men så är det inte! Det finns många oseriösa när det gäller uppfödning och försäljning av valpar. Men så är det överallt, det finns oseriösa kennlar i hela världen och inte bara i Östeuropa. De uppfödare som jag samarbetar med känner jag bra och jag vet att deras hundar är i toppskick. Alla kennlar är FCI kennlar. Jag förmedlar enbart mopsvalpar och det är på grund av min anknytning till denna underbara ras.

Josef och Valle
Paja och Valle