Mopsförmedlingens jobbar på följande sätt: Nya regler från 29 december 2014!


Ni gör en intresseanmälan på vår hemsida eller svarar på en annons som uppfödare har satt upp. Det är  viktigt att Ni motiverar Era planer och varför valpen kommer att trivas i Ert hushåll.


Vi återkommer till Er inom 24 timmar och då får ni möjlighet att ställa alla frågor om Er valp.


Valparna transporteras till Sverige med flyg av mig eller min sambo. Chippade, avmaskade, full vaccinerade och veterinär besiktade. Valparna är även rabies vaccinerade. Själva flygresan tar bara 1 timme och sen tar jag bilen hem från flygplatsen, så hela resan från Prag hem till Halmstad brukar ta ca. 4 timmar.


Vid leveransen (tidigast vid 15 veckors ålder) är valpen full vaccinerad, avmaskad (flera gånger), ID-märkt och undersökt av en Tjeckisk och Svenskt veterinär. All denna information finner Ni i valpens EU-pass. Reglerna är strama och allt detta kontrolleras när vi landar på Kastrup flygplats. Valparna är registrerade även i TRACES (Trade Control and Expert System)


Efter besktingen i Sverige blir valpen leveransklar. Man får med sig valp paket från Royal Canin, filt m.m.


Pris för en valp kan variera. Allt beror på uppfödarens pris, stamtavlan och hur valpen ser ur. Pris för en valp är mellan 18-25 tusen kronor. Det är uppfödaren som är säljaren och inte vi på Mopsförmedlingen. Vi ansvarar för att allt sker via Jordbruksverkets regler och för tryg transport till Sverige.


Med export stamtavlan kan du utan problem registrera valpen i SKK.   
 


Vid försäkring i försäkringsbolaget Sveland så ingår även dolda fel försäkring.


Ni får även möjlighet att kontakta oss när som helst efter köpet. Vi kommer att bistå med råd och hjälp så att du och din valp får de bästa förutsättningar för ett gott liv tillsammans.